Grails: He-Mans super-borg Eternia

Velkommen til nr 2 artikel i serien om “Grails”. Graler er de ultimative stykker legetøj. De er som regel super-sjældne, og ekstremt dyre når man endelig finder dem.

I dag skal vi snakke lidt om He-Man. Der er faktisk en del ret sjældne stykker legetøj i den her serie, men vi starter med den største, dyreste og sjældneste af dem alle sammen. Det kæmpe-store playset Eternia:

Motu Eternia

Eternia blev udgivet i 1986, året efter Hasbro udgav USS Flagg. Sættet indeholder tre store tårne – et massivt central-tårn, og to side-tårne der er bygget så de ligner hhv Castle Grayskull og Snake Mountain. Mon ikke de (få) børn der havde sættet koblede dem sammen på netop den måde?

Sættet var ekstremt dyrt, og samtidig har det rigtig mange skrøbelige dele. Den kombination betyder at det muligvis er endnu mere sjældent at finde et 100% komplet Eternia end det er at finde en 100% komplet USS Flagg.

Især oplever samlere tit at selve monorail-skinnerne knækker. Det er derfor blevet kutyme at man 3D-printer nogle kopier til display, mens man gemmer de skrøbelige originaler væk i beskyttede æsker.

Eternia Løsdele

Jeg har stadig til gode at se et Eternia playset i virkeligheden, men jeg ved at der er et par stykker rundt om i Danmark. Sættet blev faktisk solgt i Danmark, men kun i de butikker der var store nok (dvs København).

Når man sådan sidder og lurer lidt efter en ny omgang blikfang til butikken, så finder man hurtigt ud af at et pænt Eternia, tja, det står i samme pris som en lille, brugt bil. Regn med at skulle ud og brænde en hel månedsløn af (før skat), da det typisk kun er til salg i USA, så der vil være noget fragt og noget told også.

Men hey! Er man seriøs samler eller ej? 😉

Tidligere artikler i denne serie:
GI Joe – USS Flagg

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.