Det Glemte Legetøj: Starcom

Jaja, i troede nok jeg helt havde glemt min fine serie om Det Glemte Legetøj, hva? Næh nej, jeg har bare haft rygende travlt med at åbne butik, men nu går vi i gang med lidt mere regelmæssige opdateringer på bloggen her!

Starcom toys

Andet afsnit af serien her kommer til at omhandle legetøjet Starcom. Serien blev oprindelig lavet af firmaet Coleco. Dette firma er også kendt for Cabbage Patch Dolls og diverse mere eller mindre succesfulde TV-spil. Starcom blev udgivet i USA fra 1986 og frem til og med 1988, mens Mattel fik det udgivet i Europa fra 1990-1992, sådan ca. Serien havde naturligvis, som alle de andre på den tid, en tegnefilm-serie. Denne indeholdt dog kun en enkelt sæson på 13 afsnit.

Starcom reklame

Hvad er det så der gør Starcom til noget særligt og memorabelt, hvis det kun levede i 2 år? Jo, først og fremmest var det legetøj med en større mission: At få børn interesseret i rummet så de ville blive astronauter, ingeniører og søge job hos NASA! Derudover var der to helt særlige features ved Starcom legetøjet: Alle figurerne havde små magneter under fødderne, hvilket betød de kunne sidde “fast” på køretøjerne, og på nogle maskiner ville det at placere en figur aktivere en bestemt mekanisme. Helt uden batterier, endda. Det var meget nyskabende, og kvaliteten af legetøjet var meget høj, helt generelt. Det var godt håndværk, og virkelig detaljeret.

Desværre for Coleco (der gik konkurs i 1988) og Starcom blev legetøjet aldrig noget hit. Markedsføringen manglede simpelthen, og alt for få fik nogensinde øjnene op for produktet. Interessant nok var Starcom væsentligt mere populært i Europa og Asien end det var i USA, omend de internationale versioner var uden de mange amerikanske flag og NASA-henvisninger.

Tidligere indlæg i denne kategori:
Mighty Max: https://www.toysnloot.dk/2018/07/04/det-glemte-legetoej-mighty-max/

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.